featured

SASA patronunun sözleri piyasayı karıştırdı: SPK Başkanı açıklama yaptı!

2022 yılı boyunca yükselişiyle birlikte gündemden düşmeyen SASA, Kasım ayında başlayan düzeltmeyle gündemde kalmayı sürdürüyor. Buna ek olarak SASA patronunun bu hafta söyledikleri, borsa yatırımcısının en çok konuştuğu konu oldu.

SASA Polyester’in hakim ortağı Erdemoğlu Holding’in yönetim kurulu başkanı İbrahim Erdemoğlu, bu hafta SASA hissesi hakkında açıklamalar yaptı. Erdemoğlu, SASA’nın şu anki piyasa değerinden rahatsız olduğunu ifade ederek hisse fiyatı 80 TL’ye ulaştığında küçük yatırımcı zarar görmesin diye hisse satışı yaptıklarını ve o günden beri “SASA hissesi alınmaz” dediğini belirtti.

Bu açıklama SASA yatırımcıları arasında büyük bir tepkiye sebep oldu. Bazıları, şirket sahibinin hisse fiyatı hakkında konuşmasının doğru olmadığını söylerken bu açıklamayı manipülasyon olarak görenler dahi oldu. Tepkilerin ardından SASA Polyester Yatırımcı İlişkileri’nden bir açıklama yapılarak Erdemoğlu’nun “Borsa İstanbul’da satış yaptık” ifadesine düzeltme yapıldı ve söz konusu satışın teknik olarak kurumsal yatırımcılara özel emirle gerçekleştirildiği ifade edildi.

Erdemoğlu’nun açıklamalarının ardından küçük yatırımcı SASA’ya sahip çıktı

Bireysel yatırımcılar SASA patronuna tepki gösterse de sosyal medya üstünde SASA’ya sahip çıkan paylaşımlar yaptılar. Bazı yatırımcılar ise Erdemoğlu’nun açıklamalarını samimi bularak memnuniyetlerini ifade ettiler.

SASA fiyatı açıklamanın öncesinde haftaya gerileyişle başlasa da bir toparlanma eğilimine girerek %10’u bulan yükselişle 140 TL bandına kadar çıktı. Ardından hafta ortası karışık bir seyir takip eden hisse, Çarşamba günü taban fiyatından işlem görürken kapanışa doğru taban bozarak günü %7 düşüşle kapattı. Dünkü işlemlerde ise SASA’yla alakalı tartışmalar devam ederken 122-137 TL bandında hareket eden hisse, günü yatay kapattı.

Haftanın son iş günü ise SASA piyasasına satıcılar hakim. Gün boyu satışlar sürerken SASA, öğleden sonraki işlemlerde %8 bandında düşüşle 118 TL’ye indi. Son duruma göre 189 TL’lik zirve fiyatından %37 düşen SASA, yılbaşından bu zamana ise %600’ü aşan değer kazanımı elde etti.

Öte yandan son zamanlarda SASA ile benzer fiyat hareketlerine sahip Hektaş hissesi, bu hafta SASA’dan bir miktar ayrışan fiyat performansına sahip. HEKTS, bugün %2 bandında daha düşük bir düşüşle 37 TL fiyatında işlem görüyor.

SPK ve TSPB’den farklı yorumlar geldi

SASA patronu İbrahim Erdemoğlu’nun açıklamaları SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül tarafından eleştirilirken Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İbrahim Öztop tarafından destek geldi.

SPK Başkanı, dünkü açıklamasında şirket sahiplerinin hisse fiyatlarıyla alakalı açıklamasına sıcak bakmadığını ifade etti. Gönül, bu tür açıklamalar hakkında geçmişte de incelemelerde bulunduklarını ve bundan sonra da dikkatle takip edeceklerini belirtti.

TSPB Başkanı İbrahim Öztop ise Erdemoğlu’nun açıklamasını cesurca bulduğunu ifade etti. Yorumu doğru ya da yanlış olarak değerlendirmediğini söyleyen Öztop, şirket patronunun düşüncelerini ifade etmesini piyasa adına bir kazanım olarak gördüğünü sözlerine ekledi.

SASA patronunun sözleri piyasayı karıştırdı: SPK Başkanı açıklama yaptı!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!