featured

Togg siparişlerinde son rakam belli oldu

Canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil Togg’un T10X modeline şu ana kadar gelen sipariş sayısının 80 bine ulaştığını açıkladı. 

Yerli otomobil TOGG hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu ana kadar talep 80 bin. 85 milyon nüfusumuzun da ortak gururu. Siparişler yoğun. 60 yıllık hayal gerçek oldu. Söz verdik ve bu hayali de gerçeğe dönüştürdük. İnşallah bu ay sonundan itibaren onlar da zenginleştirecekler. Türkiye yüzyılının gerçek bir nişanesi olacak. Geldiğimiz noktada ülke olarak millet olarak büyük bir gururu yaşıyoruz. Ön siparişler 16 Mart’ta alınmaya başlandı. İlk 24 saat dolmadan 22 bin 150 sipariş verildi.

27 Mart’a kadar inanıyorum ki sipariş sayısı 100 bini geçer. Bunlar piyasaya yeni giren bir araç için muazzam sayılar. Bu neyi gösteriyor? Milletimizin Togg’a olan güvenini, teveccühünü gösteriyor. Milletimiz bu projenin, heyecanın ortağı, asıl sahibi. 2012’den beri ülkemizde satılan elektrikli otomobil sayısı 14 bin 780. Togg ülkemizde 10 yılda satılan elektrikli otomobil sayısının beş katı kadar siparişi sadece altı günde aldı. Togg’un oluşturduğu hava sayesinde ülkemiz elektrikli araçlara geçitşe en hızlı mesafe kat eden ülkelerinden biri olacak. Tabii biz otomoil diyoruz ama üreticileri akıllı cihaz diyor. Togg akıllı cihazımızın üretim hedefi bu yıl 20 bin ama inşallah 2030’a kadar 1 milyon Togg üretmiş olacağız. Hayırlı olsun.” açıklamasını yaptı.

Togg siparişlerinde son rakam belli oldu

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!