WhatsApp, 2017 senesinde Herkesten Sil özelliği getirmişti. Bu özellik, adından da anlaşıldığı gibi gönderilmiş mesajların her iki taraftan da silinmesine imkan sağlıyordu. İlk olarak sınırlı süreyle çalışan Herkesten Sil, şimdi mesajın üstünden iki gün geçse bile kullanılabiliyor.
Ancak özelliğin olumsuz tarafı olarak silinen mesajlar “Bu mesaj silindi.” şeklinde görünüyor. Bundan dolayı birçok kullanıcı, Herkesten Sil özelliğinin aslında bir anlamı olmadığını ve bu durumun değişmesi gerektiğini ifade ediyor. WABetaInfo da resmi Twitter hesabı üstünden konuyla ilgili anket başlattı. Kullanıcıların büyük bölümünün hoşlanmadığı durum, yakın zamanda değişikliğe uğrayabilir.
WHATSAPP, HERKESTEN SİL ÖZELLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPMAK ADINA KULLANICILARINA DANIŞTI!
WhatsApp, Herkesten Sil özelliğinin kullanılması halinde iki taraftan silinen mesajların tamamen gizli kalması adına değişiklik planlıyor olabilir. Platform, Twitter üstünden anket başlattı.
Anketin akıllıca oylanması paylaşılmasını isteyen hesap, WhatsApp kullanıcılarına şunları sordu:
In your opinion, should WhatsApp remove "This message was deleted" after deleting a message for everyone? In this case, the recipient won't be able to see that you deleted a message.
Please, vote wisely and RT. You can also add a comment under this tweet for additional feedback.
— WABetaInfo (@WABetaInfo) October 13, 2022