featured

Fed faiz kararı sonrası altın piyasasında son durum

Fed, politika faizini 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit bırakarak beklenenin ötesinde bir değişiklik yapmadı. Bu kararın ardından altın fiyatları güne yatay bir seyirle başladı. İşte güncel altın fiyatları:

  • Gram altın: 10.50 itibarıyla 2054 lira
  • Çeyrek altın: 3359 lira
  • Cumhuriyet altını: 13,824 lira
  • Ons altın: 2042 dolar

Fed’in faiz kararı sonrasında altın ons fiyatındaki denge, Fed Başkanı Jerome Powell’ın faizlerin zirvede olduğu ve daha fazla artmayacağı yönündeki açıklamalarıyla destek buldu. Powell, faiz indirimi için gereken güven seviyesine mart ayında ulaşılmasının muhtemel olmadığını belirtti. Bu açıklamalar sonucunda faiz indirimi ihtimali piyasalarda düşerken, mayıs toplantısında ise yüzde 92 ihtimalle faiz indirimi bekleniyor.

Bugün, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) metni, haftalık para ve banka istatistikleri, dünya genelinde imalat sanayisi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı gibi önemli veriler takip edilecek. Analistlere göre, altının ons fiyatında teknik açıdan 2050-2060 dolar seviyeleri direnç, 2030-2020 dolar seviyeleri destek konumunda bulunuyor.

Fed faiz kararı sonrası altın piyasasında son durum
Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!