featured

Google’ın Blockchain şirketlerine yaptığı yatırım, 1,5 milyar dolara çıktı

Blockdata raporuna göre Google (GOOGL), yaklaşık son 1 sene içinde Blockchain şirketlerine 1,5 milyar doları bulan yatırım gerçekleştirdi.

Google’ın ana şirketi Alphabet’in 2021 senesi Eylül ayından bu yana gerçekleştirdiği Blockchain sektörü yatırımları, diğer halka açık şirketlerin yatırımlarının önüne geçti.

Blockdata yayımlandığı son raporda Blockchain ve kripto şirketlerine yatırım gerçekleştiren büyük 40 halka açık şirketin bir listesini sundu. İlk sırada bulunan Google’ın 1,5 milyar dolarlık yatırımının 4 şirkete odaklandığı gözlemlendi. Bu şirketler, dijital varlık saklama platformu Fire Blocks, Web3 oyun geliştiricisi Dapper Labs, Bitcoin altyapı aracı Tension ve girişim sermayesi şirketi Digital Currency Group.

Google’ın geçtiğimiz yıl Blockchain alanına yaptığı yatırım miktarı yaklaşık 601 milyon dolar olarak bilinirken bu yatırımlarını 17 farklı Blockchain şirketine çeşitlendirmişti. Bu şirketler arasında öne çıkanlar ise Style Labs, Alchemy, Blockchain.com, Cello, Helium ve Ripple olarak kayıtlara geçti.

Halka açık şirketlerin blockchain yatırımları 6 milyar dolara çıktı

Listedeki diğer şirketlerinde Blockchain şirketlerine yatırımlarında bir yükseliş söz konusu. Rapora nazaran halka açık 40 şirket 2020 senesinde 506 milyon dolar yatırıma sahipken bu rakam Ocak – Eylül 2021 döneminde 1,9 milyar dolar oldu. Eylül 2021’den sonra ise yatırım miktarı 6 milyar dolara çıktı.

Blockchain ve kripto şirketlerine yatırım yapan diğer kurumsal şirketler arasında Alphabet’in ardından varlık yönetim şirketi BlackRock (BLK), 1,17 milyar dolarlık yatırımıyla ikinci sırada bulundu. Küresel yatırımcı bankacılığı şirketi Morgan Stanley’nin 1,11 milyar dolarlık Blockchain yatırımı bulunurken bu şirketleri Samsung, toplam 979,2 milyon dolarlık yatırımla takip etti.

Morgan Stanley (MS) ve BlackRock, 2 ila 3 şirkete yatırım yaparken Samsung’un yatırım yaptığı şirket sayısı 13’ü bulmuş halde.

Google’ın Blockchain şirketlerine yaptığı yatırım, 1,5 milyar dolara çıktı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!