featured

21/09/2022 Altının gramı ne kadar? Altın ne kadar oldu? Altın fiyatları

Altının gram fiyatı, güne artışla başlamasının ardından 985 lira düzeyinde işlem görüyor

Dün, ons altındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,4 düşüşle 980 lira seviyesinden tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne artışla başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,5 üstünde 985 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.615 lira, Cumhuriyet altını da 6.600 liradan satılıyor.

Dün yüzde 0,7 düşüşle günü 1.665 dolar seviyesinden tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının 0,4 üstünde 1.672 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu akşam duyuracağı faiz kararı öncesi altın fiyatlarında dalgalı bir seyir izlendiğini ifade ederek, karar sonrası Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı konuşma ve güncellenen makroekonomik projeksiyonlarda para politikasının gelecek dönem seyrine yönelik ipuçlarının aranacağını belirtti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu hafta yüzde 83 ihtimalle 75 baz puan faiz artırmasının beklendiğini ifade eden analistler, kasım toplantısı için ise tahminlerin 50 baz puanda yoğunlaştığını belirtti.

Diğer yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini ifade ederek, askeri kısmi seferberlik ilan etti.

Analistler, Putin’in açıklamalarının küresel ölçekte risk algısını artırdığını söyleyerek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.650 ve 1.620 doların destek olduğunu, 1.690 ve 1720 doların direnç konumunda bulunduğunu belirtti.

21/09/2022 Altının gramı ne kadar? Altın ne kadar oldu? Altın fiyatları

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!