featured

Rekabet Kurulu’ndan ilaç şirketlerine ceza

Rekabet Kurulu’nun 09.11.2023 tarihli ve 23-53/1004-M sayılı kararı sonucunda, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturma tamamlanmıştır.

Kurulun açıklamasına göre, söz konusu soruşturma kapsamında, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Kurulun ara kararlarına istinaden gönderilen uzlaşma metinleri doğrultusunda değerlendirme yapılmıştır. Bu değerlendirme sonucunda, iki şirketin rakipleriyle iş gücü piyasasında karşılıklı olarak çalışanlarını işe almamaya yönelik centilmenlik anlaşmaları yaptıkları ve rakipler arası rekabete hassas bilgi değişimi yaptıkları tespit edilmiştir.

Bu eylemlerin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 33.321.564,11 Türk Lirası, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne ise 184.363.976,71 Türk Lirası tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir. Ayrıca, 09.11.2023 tarihli ve 23-53/1004-M sayılı Kurul kararı ile yürütülen soruşturmanın, söz konusu teşebbüsler bakımından uzlaşma ile sonlandırılmasına hükmedilmiştir.

Rekabet Kurulu’ndan ilaç şirketlerine ceza
Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!