featured

Meteoroloji’den fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son tahminlere göre, Türkiye genelinde 45 il için fırtına uyarısı yapıldı. Bu uyarı, vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini vurguluyor. Fırtınanın sebep olabileceği ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem taşıyor.

Bugün batı kesimlerden başlayarak Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarlar, MGM’nin uyarısının temelini oluşturuyor.

Sağanak yağışlar ve fırtına nedeniyle sarı kodlu uyarı yapılan iller ise şöyle: Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Tekirdağ, Yalova, Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, Kütahya, Muğla, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce.

Meteoroloji’den fırtına uyarısı
Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!