featured

Borsa operasyonu: 10 kişi hakkında gözaltı kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İşaret Etmişti

Borsaya yönelik iddialarla ilgili geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda borsaya giren çok, kazananı da oluyor, az da olsa kaybedeni de oluyor. Ama bu yıl içerisinde bizim borsamız sürekli kazandıran oldu. Son zamanlarda spekülatif laflara girenler oldu, borsada sıkıntı yaşamadık değil. Gerekli hazırlıkları yapıyor, en ince ayrıntısına kadar incelenecektir.” dedi.

8 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, borsa işlemlerinde organize olarak usulsüzlük yapıldığı ve Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet edildiği iddiaları üzerine soruşturma kapsamında,haksız kazanç sağladığı belirlenen 10 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Başlatılan çalışmalar sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir’de belirlenen 17 adrese operasyon düzenledi. Operasyonda 10 şüpheliden 8’i yakalanırken, 2 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan zanlılar, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Borsa İstanbul’da özellikle bankacılık hisselerinde yaşanan hızlı değişimlerin ardından manipülasyon iddiaları ortaya atılmış ve Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü konuyla ilgili harekete geçmemişti. Aralarında Mehmet Akdere’nin de bulunduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Akdere ve 7 şüpheli yakalandı.

İddialara göre Mehmet Akdere ve Bekir Sani Karayal, düzenlenen bankalar operasyonunda pozisyonların patlaması nedeniyle battı.

Aracı kurumların gerçekleştirilen operasyonlar sonrası ciddi zarara uğradığı iddia ediliyor. Spekülatörlerin mallarının açtıkları kredili pozisyonlar nedeniyle haczedileceği de söylenenler arasında. Bunun yanında spekülatörlerin hesaplarında bulunan teminatların kredili pozisyonlar gereği sıfırlanacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Borsa operasyonu: 10 kişi hakkında gözaltı kararı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!