featured

31/05/2022 New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası, devam eden enflasyon endişeleriyle günü gerileyişle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi 200 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,67 azalarak 32.990,12 puana düştü.

S&P 500 endeksi yüzde 0,63 düşüşle 4.132,15 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,41 kayıpla 12.081,39 puana geriledi.

Dün tatil nedeniyle kapalı olan ABD piyasalarında, petrol fiyatlarındaki hareketlilik ve devam eden enflasyon endişelerinin etkisiyle haftanın ilk işlem gününde negatif bir seyir takip edildi.

Yükselen enflasyon ve sıkı para politikasının büyüme ivmesini etkileyebileceğine dair kaygılar etkili olmaya devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden, ülkede artan enflasyonu görüşmek üzere ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile bir araya geldi.

Biden, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadele planının Fed’in bağımsızlığına saygı duymakla başladığını ifade etti. Biden, “Başkan Powell ve Fed’in diğer yetkilileri tıpkı benim gibi enflasyonu ele almaya lazerle odaklandıklarını belirttiler.” cümlesini kullandı.

Piyasalardaki enflasyon endişelerini körükleyen bir diğer unsur da petrol fiyatlarındaki hareketlilik oldu. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderlerinin sene sonuna kadar Rusya’dan petrol ithalatının yüzde 90’ına yasak getirecek yaptırım paketi hususunda anlaşma sağlamasının akabinde 120 doları gören Brent petrolün varil fiyatı 116 dolar düzeyine geriledi. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili de 115 dolardan alıcı buldu.

Diğer yandan, ABD’de Conference Board Tüketici Güven Endeksi enflasyon endişelerinin etkisiyle mayısta aylık bazda 2,2 puan azalışla 106,4 düzeyine gerileyerek 3 ayın en düşük düzeyine indi.

Ülkede S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi ise martta geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 20,6 artarak konut fiyatlarındaki yükselişin hızlandığını gösterdi.

31/05/2022 New York borsası düşüşle kapandı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!