featured

Theta Network (THETA) nedir? THETA token nasıl alınıp satılır?

Thea ağı, Jieyi Long ve Mitch Liu tarafından 2018 yılında kuruldu. Bu iki isim uzun yıllar oyun sektöründe yer aldı. Şu an küçük bir ekiple yoluna devam eden Theta’nın proje danışmaları arasında ünlü isimler de bulunuyor. Bu isimlerden birisi, akış platformu Twitch’in kurucu ortağı Justin Kan diğeri ise YouTube’un kurucu ortağı Steve Chen’dir.

THETA NEDİR?

Blok zincir teknolojisi kullanan Theta (THETA), stream (video akışı) için tasarlanmış bir ağdır. Bu ağ, 2019 yılının Mart ayından bu yana açık olan Theta mainnet’i, ağı kullananlar tarafından bilgi işlem gücü ve bant genişliğini eşler arası (Peer to Peer -P2P) mekanizmasında merkezi olmayan ağ olarak çalıştırmaktadır.

Aynı isimde yerel tokeni de olan Theta (THETA), kullanıcılarına ağ içinde yönetim imkanı sunuyor. Ayrıca THEATE tokeni, desteklediği kripto para borsalarında takas işlemlerine dahil ederek, farklı para birimlerine dönüştürülmesi mümkündür.

Proje geliştiricileri, Theta Network (THETA) hakkında bilgi verirken, amaçlarının video akış sektörünü dönüştürmek olduğunu belirtmektedir. Halihazırda var olan video akış sektöründe içerik oluşturucular, kullanıcılarla aralarındaki bazı engellerden dolayı daha az gelir elde etmektedir. Ayrıca merkezileştirme, yüksek maliyetler, zayıf altyapı ve son kullanıcıların kötü tecrübeleri mevcut video akış sitesinin ne kadar zor durumda olduğunu gösteriyor.

.

Theta Network (THETA) ağı, kullanıcılarına bilgi işlem kaynakları vermek ve bant genişliği sahipliği vermek için medya içerikleri meydana getiren, blok zincir altyapısı kullanan ağdır.

THETA NETWORK (THETA) NEDEN FARKLI?

Theta Network’ün amacını yukarıda belirtmiştik. Şirket iş konsepti olarak, merkeziyetsiz bir video akışı yaratmak ve sektör kullanıcılarını daha az maliyetli, daha verimli ve adil bir hale getirip kullanım imkanı sağlamaktır.

Theta ağının yerel iki tane tokeni bulunur. Bunlardan birisi Theta Fuel (TFUEL) diğeri ise Theta (THETA) olarak isimlendirilmiştir. Bu tokenlar blok zincir üzerinde çalışmaktadır.

Theta ağı şu üç temel konuya odaklanmaktadır:

Kullanıcıları daha verimli ve kaliteli yayınlara ulaştırmak,

İçerik oluşturanların gelirlerini yükseltmek,

Video paylaşım kanallarının daha az maliyetle altyapı sağlaması.

.

Theta ağında kullanıcılar video izlerken THETA tokenla ödüllendirilir. Böylece, kullanıcıların ağa bilgi işlem gücü desteği vermesi için teşvik edilmesi sağlanır.

Bu ağda da tokenların görevi, Proof of Stake (Hisse Kanıtı) mekanizmasında da olduğu gibi yönetişim yetkileri token kullananların elindedir.

Öte yandan Theta yalnızca video akış platformu olarak değil, merkezi olmayan uygulamalar (DApp) geliştirerek proje üretmek isteyen kişilere de hitap ediyor.

THETA AĞI GÜVENLİ Mİ?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, token sahipleri yönetişim faaliyetlerini sağlar. Token sahipleri mali teşvik planı da uyguladıkları için ağın güvenliğini de kendileri sağlamaktadır.

Theta ağı, Proof of Stake (Hisse Kanıtı) yapısına benzemektedir. Theta ağında yüksek işlemlerin hacminin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için, Byzantine Fault Tolerance (BFT) konsensüs algoritmasını kullanmayı tercih etmiştir.

Haziran 2019’a kadar yönetişimde, elinde en fazla tokenı olan söz sahibi oluyordu. Fakat bu tarihten sonra, Guardian düğümlerinin (node) faaliyete geçtiği için bu durumun önüne geçildi.

.

THETA NETWORK (THETA) COIN ALIP SATMA İŞLEMİ

Kripto para ekosisteminde yer alan hemen hemen her borsada Theta Network (THETA) bulunur. Kripto para piyasasında bulunan yüzlerce yerli ve yabancı borsalarda Theta Network (THETA) alınabilir. Bu borsaların birçoğu Türkçe destekli olduğu için alım satım durumlarında sıkıntı yaşanmaz. Theta Network (THETA) satın almak için, üye olduğunuz kripto para borsasına Türk Lirası transfer ederek alım yapabilirsiniz.

Theta Network (THETA) satın alabilmek için, öncelikle Theta Network (THETA) destekli, güvenli bir kripto para borsasından, kimlik doğrulama işlemi ile üye olmak gerekir. Kullanıcı bilgileri, mail ve telefon gibi birtakım güvenlik teyitleri sağlandıktan sonra, hesap cüzdanına anlaşmalı bankalardan bir miktar Türk Lirası gönderilmelidir.

Theta Network (THETA) alınacak finansmanı sağladıktan sonra, spot ürünlerden Theta Network (THETA) token aratılarak satın alma işlemleri gerçekleştirilebilir. Theta Network (THETA) satın alma ve satma işlemi aynı yöntemle gerçekleşmektedir. Kullanıcıların bu işlem için güvenli bir kripto para borsasından işlem yapması oldukça önemlidir.

.

THETA NETWORK (THETA) COIN NASIL SAKLANIR?

Theta Network (THETA) token yerli ve yabancı birçok kripto para borsasında yer alır. Kullanıcılar dilerse bu dijital varlığı, hesap cüzdanlarında ya da birden fazla yöntemle saklayabilir. Bunlar sıcak ve soğuk cüzdanlar olarak ikiye ayrılır. Dileyen kullanıcılar Theta Network (THETA) kripto para birimini, masaüstü ya da mobil cihazlar dışında donanım cüzdanlarında tutabilir.

ÖNEMLİ UYARI: Bu yazıda kripto para ekosisteminde yer alan Theta Network (THETA) token kripto para birimine  ilişkin bilgiler verilmiştir. Yatırım tavsiyesi değildir.

Theta Network (THETA) nedir? THETA token nasıl alınıp satılır?

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!