featured

SPK’dan 7 kişiye işlem yasağı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Beşiktaş Futbol Yatırımları (BJKAS) ve Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (AVGYO) hisselerindeki işlemlerde yaşananlar neticesinde harekete geçti. SPK’nın yaptığı inceleme sonucunda, 22 Nisan 2024 tarihinden itibaren belirli bir süre için bazı yatırımcılara işlem yasağı getirilmesine karar verildi.

BJKAS hisselerinde yaşananlarla ilgili olarak, SPK’nın Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/1 maddesi kapsamında “İşlem Bazlı Piyasa Dolandırıcılığı” suçlamasıyla Engin Meral, Neslihan Kaya, Nuri Budakoğlu, Adem Karataş, Muammer Geçgel ve Veysel Karadeniz adlı 6 kişiye geçici işlem yasağı uygulanacak. Aynı şekilde, AVGYO hisselerinde de benzer bir durum tespit edilerek Evren Evin isimli bir yatırımcıya işlem yasağı getirildi.

Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/1 maddesi, sermaye piyasası araçlarının fiyatları, fiyat değişimleri, arz ve talepleri ile ilgili yanlış veya yanıltıcı izlenimler oluşturmak amacıyla alım veya satım yapanlar için ciddi cezalar öngörüyor. Bu çerçevede, söz konusu yatırımcılar hakkında 3 ila 5 yıl arasında hapis cezası ve 5 bin ila 10 bin güne kadar adli para cezası verilebileceği belirtiliyor. Özellikle, suçun işlenmesiyle elde edilen menfaatten daha az bir para cezası verilmemesi hususu da vurgulanıyor.

SPK’dan 7 kişiye işlem yasağı
Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!