featured

Polygon (MATIC) nedir? MATIC nasıl alınır ve satılır?

Polygon diğer adıyla Matic, Ethereum blok zincirinde üretilmiştir. Blok zincirde altyapı geliştirme ve ölçeklenebilirlik hizmeti veren ilk projelerdendir.

Polygon (MATIC) projesinin esnek ana bileşeni ve birden fazla çeşitli uygulamalar meydana getirmesine olanak sağlayan “Polygon SDK’yı” kullanan geliştiricilerin, ihtiyacı olan paralel zincir, iyimser toplama zincirleri, bağımsız ve ZK toplama zincirleri ile altyapılara sahip olma hizmeti verir. Bu alt yapılara blok zinciri de dahildir.

Polygon (MATIC) dünyanın önde gelen kripto para borsalarında Coinbase ve Bitcoin tarafından da destek alır. Buna göre Polygon (MATIC), desteklenen katman 2 ölçeklendirme çözümüdür.

POLYGON (MATIC) ÇALIŞMA ŞEKLİ

Polygon Yazılım Geliştirme Kiti (Plygon SDK), Polygon’un esnek iskelet ve modüler ana bileşeni olarak hizmet sunar. 2 katman ölçeklenebilirlik ve paralel blok zincirleri meydana getirme ve bu zincirlere bağlantı hizmeti sunar.

.

Ethereum blok zincirinde yer almasına rağmen, Ethereum ağından bağımsız olarak işlevine devam eder. Bu platformun kendi şartları ve onay mekanizması (bu görevi üstlenen yan zincir(sidechain) yani paralel zincirler) geliştiricilere daha fazla esneklik imkanı verirler. Fakat Polygon güvenlik ya da merkeziyetsizlik açısınden kıyaslandığında Ethereum blok zinciri kadar faydalı değildir. Öte yandan 2 katmanlı blok zincirleri Ethereum blok zincirine bağlıdır. Çalışması, platformun onay mekanizmasıyla bağlantılıdır. Burada daha yüksek ölçeklenebilirlik hizmeti sağlarlar.

Polygon Yazılım Geliştirme Kiti, verdiği temel hizmetlerden farklı olarak, geliştiricilere blok zincirler arasında veri uygulaması, uygulamalara özel modeller, paylaşımlı güvenlik hizmetleri, harici blok zincirlerine bağlantı fırsatları, büyük ölçekli şirketlere özgü modeller, mesajlaşma protokolleri ve çözüm hizmeti sunar.

Ethereum blok zincirinde çalışan Polygon, bu blok zinciri tecrübeli bir çoklu zincir uygulamasına çevirir.

Polygon, Ethereum platformunun verdiği tüm imkanları kullanır. Polygon’un kendi blok zincirini kullanan projelerden daha fazla güvenilir olmasının nedeni ise Ehereum alt yapısını kullanmasıdır. Öte yandan Polygon, yazılımcılar ve geliştiriciler açısından oldukça faydalı, güçlü bir altyapı sağlayarak geliştiricilere tamamıyla açık bir platformdur.

.

POLYGON NEDEN BENZERSİZDİR?

Polygon projesi, seviye 2 ölçeklenebilir çözümü ile blok zincir ağında gerçekleşen karmaşıklığı anında azaltmaya ya da yok etmeye odaklanıyor.

Ethereum ana zincirinde yer alan Proof of Stake denetim merkezlerinin üstünde yer alan Plazma çerçevesinin özel bir versiyonunu kullanır. Polygon’un benzersiz teknolojisi sayesinde her bir yan zincirin blok başına 65.536’ya işlem yapmasını destekler.

Proof of Stake: Bitcoin ağı üzerinde verilerin güvenliğini sağlamak için kullanılan, Proof of Work (İş Kanıtı) sistemine alternatif olarak Proof of Stake (PoS – Hisse Kanıtı) oluşturuldu. Dijital varlık sahipliğini dikkate alan Proof of Stake, hesaplama gücüne dayanmamaktadır. Detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

Ticari olarak incelendiğinde Polygon’un paralel zincirlerinin amacı, Ethereum ağında yer alan DeFi protokollerini desteklemektir.

.

POLYGON (MATIC) NASIL ALINIR VE SATILIR?

Kripto para ekosisteminde bulunan hemen hemen her kripto para borsasında Polygon (MATIC) satılmaktadır. Yerli borsaların dışında, Türkçe destekli yabancı borsalardan da Polygon (MATIC) alıp satılabilir.

Herhangi bir kripto para kullanıcısının ya da adayının Polygon (MATIC) alabilmesi için öncelikle, güvenli olduğuna emin olduğu bir kripto para piyasasında üyelik yaparak hesap cüzdanı oluşturması gerekir. Kullanıcının, kripto para borsasının talep ettiği bir takım güvenlik teyitlerini sağlamasının ardından, hesap cüzdanına, kripto para piyasasının anlaşma yaptığı bankalar aracılığı ile Türk Lirası transferi yapılır.

Polygon (MATIC) alınacak finansmanın sağlanmasının ardından, Polygon (MATIC) sorgulaması yapılarak satın alma işlemi yapılabilir. Polygon (MATIC) satın alma ve satma işlemi aynı yöntemle gerçekleşmektedir. Kullanıcıların bu işlem için güvenli bir kripto para borsasından işlem yapması oldukça önemlidir.

.

POLYGON (MATIC) NASIL SAKLANIR?

ERC-20 varlıklarını destekleyen, Ethereum donanımına sahip tüm cüzdanlarda Polygon (MATIC) saklanabilir. Örneğin Web3.0 tarayıcı eklentisi olan Metamask gibi cüzdanlarda da tutulabilir. Kripto para birimleri, kullanıcılar tarafından birden fazla yöntemle saklanabilir. Bunlar sıcak ve soğuk cüzdanlar olarak ikiye ayrılır. Dileyen kullanıcılar Polygon (MATIC) kripto para birimini, masaüstü ya da mobil cihazlar dışında donanım cüzdanlarında tutabilir.

ÖNEMLİ UYARI: Bu yazıda kripto para piyasasında yer alan Polygon (MATIC) kripto para birimine ilişkin bilgiler verilmiştir. Yatırım tavsiyesi değildir.

Polygon (MATIC) nedir? MATIC nasıl alınır ve satılır?

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!