featured

NEAR Protokol (NEAR) nedir, nasıl alınır? NEAR coin satma işlemi…

NEAR Protocol, ölçeklenebilir ve kullanıcıların erişilebilirliğine hedeflenmiş Proof of Stake (Hisse Kanıtı) ağının adıdır. Yenilikçi, sürekli gelişen, benzersiz işlem maliyeti, sharding teknolojisi ve farklı ağlarla çalışma imkanı sunmasıyla NEAR Protokol kripto para ekosisteminde oldukça dikkat çekmektedir. Bu özellikleri ile hızlı bir şekilde büyümeye devam etmektedir.

NEAR Protocol’ün öne çıkan özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Sharding uygulayarak kullanıcıların işlem verimini ölçeklendirebilen bir seviye ağıdır.

Kullanıcı dostudur. Blok zincirlerin teknik yönünü soyutlayan ağ kullanıcıların kolay erişebilirliğini sağlar.

NEAR Protocol aynı zamand,a Ethereum uyumlu Aurora Ağı ile birlikte çalışarak, seviye 1 (katman 1) ağlarıyla çalışabilirlik üzerine geliştirmeler yapmaya devam etmektedir.

PROOF OF STAKE (HİSSE KANITI) NEDİR?

Bitcoin ağı üzerinde verilerin güvenliğini sağlamak için kullanılan, Proof of Work (İş Kanıtı) sistemine alternatif olarak Proof of Stake (PoS – Hisse Kanıtı) oluşturuldu. Dijital varlık sahipliğini dikkate alan Proof of Stake, hesaplama gücüne dayanmaktadır.

Proof of Stake (Hisse Kanıtı) hakkında detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

Proof of Work (İş Kanıtı) hakkında detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

.

NEAR PROTOKOL NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Microsoft geliştiricisi Alexander Skidanov ile eski Google mühendisi Illia Polosukhin’in 2020 yılında geliştirdiği NEAR Protocol, Hisse Kanıtı kullanan Katman 1 bir ağıdır.

NEAR, blok zincirde yer alan bir ağ olmasına rağmen, piyasaya ilk sürüldüğünde bir çeşit programlama öğretmek için başladı. (Kod yazmak gibi.) Kurucularının yaptığı araştırmalarla ortaya çıkan NEAR, 2018 yılında kripto ödeme teknolojisi ve programlanabilir akıllı kontratlar olarak düşünüldü. NEAR Protocol’e özgü olmayan sharding özelliği, daha fazla geliştirilerek konsept üzerine inşa edildi.

NEAR, ağda yer alan kullanıcıların talebine göre, parça sayısının statik olmasının dışına çıkmaktadır. Öte yandan bu protokolde kullanılan parça sayısı, dinamik olduğundan yüksek işlem hacminin devamlılığını sağlar. Bu işlemin yanı sıra ağ kullanım maliyetini de düşürür.

NEAR PROTOKOL ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

NEAR Protocol’de yapılan işlemlerin ücretleri başta Bitcoin ve Ethereum olmak üzere, bu kripto paraların blok zincirleriyle karşılaştırıldığında daha az maliyetli oldukları için Proof of Stake (Hisse Kanıtı) ağlarıyla kolay rekabet eder.

.

Öte yandan, aynı zamanda Proof of Stake (Hisse Kanıtı)  ağı olmasının yanı sıra, diğer ağlar gibi yüksek miktarlarda elektrik harcayarak enerjiye ihtiyaç duymaz. NEAR Protokol, Güney Kutbu tarafından karbon nötr olarak derecelendirilmiştir. Bilindiği üzere Güney Kutbu, iklim çözümleri sağlayıcısıdır. Bu ağda, stake doğrulayıcıları ağı güvence altına alır. Bu işlemin ardından madencilere, NEAR token ödülleri verilir.

MADENCİLERE TOPLAM ARZIN YÜZDE 5’E YAKINI ÖDÜL

NEAR protokol, her sene toplam arzın yüzde 5’i oranında token üretimine devam eder. Bu üretimin çoğunluğu madencilere ödül olarak verilir. Ayrıca doğru işlem yapmayan, dürüst olmayan, hareketsiz duran ve kötü niyetli davranışlar sergileyen madencilere ceza kesilir. NEAR’da bu işlemin amacı potokolün güvenliğini sağlamaktır.

NEAR PROTOKOL (NEAR) NASIL SAKLANIR?

NEAR Protokol (NEAR), yerli ve yabancı birçok kripto para borsasında yer alır. Kullanıcılar dilerse bu dijital varlığı, hesap cüzdanlarında ya da birden fazla yöntemle saklayabilir. Bunlar sıcak ve soğuk cüzdanlar olarak ikiye ayrılır. Dileyen kullanıcılar NEAR Protokol (NEAR) kripto para birimini, masaüstü ya da mobil cihazlar dışında donanım cüzdanlarında tutabilir.

.

NEAR PROTOKOL (NEAR) ALIP SATMA İŞLEMİ

Kripto para ekosisteminde yer alan hemen hemen her borsada NEAR Protokol (NEAR) bulunur. Kripto para piyasasında bulunan yüzlerce yerli ve yabancı borsalarda NEAR Protokol (NEAR) alınabilir. Bu borsaların birçoğu Türkçe destekli olduğu için alım satım durumlarında sıkıntı yaşanmaz. NEAR Protokol (NEAR) satın almak için, üye olduğunuz kripto para borsasına Türk Lirası transfer ederek alım yapabilirsiniz.

NEAR Protokol (NEAR) satın alabilmek için, öncelikle NEAR Protokol (NEAR) destekli, güvenli bir kripto para borsasından, kimlik doğrulama işlemi ile üye olmak gerekir. Kullanıcı bilgileri, mail ve telefon gibi birtakım güvenlik teyitleri sağlandıktan sonra, hesap cüzdanına anlaşmalı bankalardan bir miktar Türk Lirası gönderilmelidir.

NEAR Protokol (NEAR) alınacak finansmanı sağladıktan sonra, spot ürünlerden NEAR Protokol (NEAR) kısa aratılarak satın alma işlemleri gerçekleştirilebilir. NEAR Protokol (NEAR) satın alma ve satma işlemi aynı yöntemle gerçekleşmektedir. Kullanıcıların bu işlem için güvenli bir kripto para borsasından işlem yapması oldukça önemlidir.

ÖNEMLİ UYARI: Bu yazıda kripto para piyasasında yer alan NEAR Protokol (NEAR) kripto para birimine ilişkin bilgiler verilmiştir. Yatırım tavsiyesi değildir.

NEAR Protokol (NEAR) nedir, nasıl alınır? NEAR coin satma işlemi…

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!