featured

FTX Token (FTT) nedir? FTT nasıl alınıp satılır?

FTX şirketinin ortaya çıkardığı dijital varlık olan FTX Token (FTT) 2019 yılında ortaya çıktı. FTX Token (FTT), Gary Wang ve teknoloji yöneticisi Sam Bankman-Fried’in ortak çalışmasıyla meydana gelmiştir. Bu iki isim FTX Token’ı (FTT) üretmeden önce dünyaca ünlü birçok teknoloji şirketinde çalışmıştı.

FTX şirketinin kendine ait kripto para birimi olan FTX Token (FTT), 2019 yılının Mayıs ayında teknoloji yöneticisi Sam Bankman-Fried ve Gary Wang tarafından kuruldu. Şirketi kurmadan önce her ikisi isim de Jane Street Capital’da çalışıyordu. Buradaki görevleri ise EFT alım satımıydı.

FTX TOKEN (FTT) NEDİR?

FTX Token (FTT), Ethereum ağında yer alan bir ERC-20 platformunda üretilmiş bir dijital varlıktır. FTX Token’ın (FTT) ortaya çıkmasındaki en büyük neden, kaldıraçlı işlem yapan kullanıcıların hem otomatik hem de güvenli bir şekilde işlem yapmasını sağlamaktır. FTX Token’ın (FTT) üretilmesiyle, kripto para ekosistemine entegre edilen sistemle birlikte, kaldıraç işlemleri daha güvenli yapılmaya başlanmıştır.

FTX TOKEN’IN (FTT) GÖREVİ

FTX’in kripto para sisteminde görev aldığı alanlar oldukça geniştir. FTX kripto para türev borsasında USDT vadeli işlemleri, dünyadaki ilk endeks vadeli işlemleri, stablecoin ödemeleri, derinlikli bir emir tablosu, düşük spread’ler, daha az işlem ücreti ve 101 kata dek kaldıraçlı işlemler gibi birçok alanda hizmet vermektedir.

.

FTX BORSASININ GÜCÜ

FTX borsasının güçlü olmasının nedenlerinden birisi, FTX ekibinin oldukça güçlü bir kadrodan oluşması. Öyle ki ekipte yer alan isimler, Wall Street’in popüler şirketlerinde ve dünyaca ünlü teknoloji firmalarında çalışmış olması. Bu şirketlerden bazıları ise Optiver, Google, Jane Street, Susquehanna ve Facebook’tur.

Öte yandan FTX, 100 milyon dolar değerinde bir kripto para trader’ı olan Alameda Resarch tarafından da destekleniyor. Alameda Research yaptığı işlemlerin hacmi, toplam stablecoin işlem hacminin yüzde 15’ini kapsıyor. Stablecoin’lere ilişkin detaylı bilgileri BURADAN okuyabilirsiniz.

FTX borsasının kısa sürede dikkat çekerek güçlenmesinin bir diğer nedeni de, kısa sürede ulaştığı hacimdir.

FTX BORSASININ ÖZELLİKLERİ

FTX geliştiricileri tarafından yapılan açıklamaya göre, diğer borsalar kullanıcılarının kayıplarından beslenirken, FTX’te yer alan Clawback (geri alma) yöntemiyle bu durumun önüne geçmek için üç katmanlı bir likiditasyon planı hazırlandı.

Kripto para ekosisteminde kullanılan birçok kripto para borsası, teminatlarını parçalara bölerek marjin cüzdanlara ya da tokenlara yayıyor. Bu durum ise kullanıcıların denge kurmasında zorluk yaşamasına neden oluyor. FTX borsası ise bu durumun önüne geçmek için, tek global marjin cüzdan kullanarak ve türev ürünlerini stabilcoinler’le yaparak başarılı olmayı amaçlıyor.

FTX borsasında yer alan kaldıraçlı tokenlar, kullanıcıların marj ticareti yapmadan kaldıraçlı pozisyon almasına destek veriyor. Kullanıcılar bu tokenlarla kısa pozisyonlar da alabiliyor.

.

FTX TOKEN’LARI (FTT) NE İŞE YARAR?

FTX borsasında kullanıcıların yaptığı işlemlerden alınan işlem ücretinin 3’te 1’i, FTT tokenları almak ve bu tokenlar yakmak için kullanılır.

FTT tokenla yapılan işlemler diğer işlemlere göre daha düşük işlem ücreti hizmeti sunar.

Kullanıcılar işlem yaparken, FTT tokenları teminat olarak kullanacağı için, FTT’ye olan taleplerde de artış olur.

FTX borsasında elde edilen kazançlar, FTT token kullanıcıları arasında paylaşılmaktadır.

Kullanıcılar bu borsada kaldıraçlı işlem yaparken, FTT tokenları işlem ücretini öderken kullanır.

FTX borsası, kendine ait OTC platformunun satışını yaparsa eğer, ödemeleri FTT ile alabilir.

Kullanıcılar FTT tokenları stake ederek, FTT kazanabiliyor. Kullanıcıların stake ettiği FTT token oranına göre FTT avantajları da artıyor.

.

FTX TOKEN (FTT) ALIP SATMA İŞLEMİ

Kripto para ekosisteminde yer alan hemen hemen her borsada FTX Token (FTT) bulunur. Kripto para piyasasında bulunan yüzlerce yerli ve yabancı borsalarda FTX Token (FTT) alınabilir. Bu borsaların birçoğu Türkçe destekli olduğu için alım satım durumlarında sıkıntı yaşanmaz. FTX Token (FTT) satın almak için, üye olduğunuz kripto para borsasına Türk Lirası transfer ederek alım yapabilirsiniz.

FTX Token (FTT) satın alabilmek için, öncelikle FTX Token (FTT) destekli, güvenli bir kripto para borsasından, kimlik doğrulama işlemi ile üye olmak gerekir. Kullanıcı bilgileri, mail ve telefon gibi birtakım güvenlik teyitleri sağlandıktan sonra, hesap cüzdanına anlaşmalı bankalardan bir miktar Türk Lirası gönderilmelidir.

FTX Token (FTT) alınacak finansmanı sağladıktan sonra, spot ürünlerden FTX Token (FTT) aratılarak satın alma işlemleri gerçekleştirilebilir. FTX Token (FTT) satın alma ve satma işlemi aynı yöntemle gerçekleşmektedir. Kullanıcıların bu işlem için güvenli bir kripto para borsasından işlem yapması oldukça önemlidir.

.

FTX TOKEN (FTT) NASIL SAKLANIR?

FTX Token (FTT) yerli ve yabancı birçok kripto para borsasında yer alır. Kullanıcılar dilerse bu dijital varlığı, hesap cüzdanlarında ya da birden fazla yöntemle saklayabilir. Bunlar sıcak ve soğuk cüzdanlar olarak ikiye ayrılır. Dileyen kullanıcılar FTX Token (FTT) kripto para birimini, masaüstü ya da mobil cihazlar dışında donanım cüzdanlarında tutabilir.

ÖNEMLİ UYARI: Bu yazıda kripto para ekosisteminde yer alan FTX Token (FTT) kripto para birimine  ilişkin bilgiler verilmiştir. Yatırım tavsiyesi değildir.

FTX Token (FTT) nedir? FTT nasıl alınıp satılır?

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!