featured

EPDK’dan doğal gaz kararı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, doğal gaz tüketiminde kullanılan sistem kullanım bedelleri hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde değişikliğe gitmiştir. Bu karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yeni düzenlemeye göre, dağıtım şirketi, önceki ay veya aylar içinde katlandığı sistem kullanım bedellerini ve diğer tutarları, icmal tablosuyla birlikte takip eden ilk 5 iş günü içinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına fatura ederek bakanlık bütçesinden karşılanmasını talep edecektir.

Bakanlık, faturanın istem tarihinden itibaren 10 iş günü içinde dağıtım şirketinin banka hesabına ödeme yapacaktır. Dağıtım şirketi, ETKB’nin ilave bilgi ve belge talebi durumunda, sürenin istenen bilgi ve belgelerin tamamlanmasından itibaren başlayacağına dikkat etmelidir.

ETKB’ye bildirilen aylık kesinleşmiş doğal gaz tüketim miktarı, ödemeye esas tüketim miktarından daha az olması halinde, tüketim miktarları arasındaki farkın çarpımı ile bulunan fazla ödeme tutarı, işletilecek gecikme zammı ile birlikte ilgili şirketin bir sonraki dönem alacağından mahsup edilecek şekilde dağıtım şirketi tarafından sonraki dönem faturasından tenzil edilecektir. Fazla ödeme tutarı uygulama dönemi sonunda oluşursa, dağıtım şirketi tarafından defaten tahsil edilecektir.

Bu usul ve esasların 10’uncu maddesinin ikinci fıkrasındaki “yasal faiziyle” ibaresi, “işletilecek gecikme zammı ile” şeklinde değiştirilmiştir.

Öte yandan, EPDK, Opet Petrolcülük AŞ’nin depolama lisansına ilişkin Marmara Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisinde yapılan tadilatlar sonucu depolama tarifelerini değiştirmiştir. Sultanköy Beldesi Tilkiçatağı mevkii Marmara Ereğlisi’nde bulunan tesisin depolama tarifeleri onaylanarak tadil edilmiştir.

EPDK’dan doğal gaz kararı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!