featured

Dolar 20 TL’yi aştı : Tüm zamanların en yükseği

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla birlikte piyasalarda artan belirsizlikler, dolar kurunun yukarı yönlü hareketinin ivmelenmesine neden oldu. Dolar karşısında Türk Lirası yüzde 1’in üzerinde değer kaybederek tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.0743’e kadar yükseldi.

Yeni haftanın ilk saatlerinde dolar/TL’de kısa süreli yukarı yönlü bir oynaklık kaydedilirken parite, 20,00 seviyesini test ederek yeni bir rekora imza attı. Seçim gündemiyle birlikte yurt içi piyasalarda belirsizlik süreci devam ediyor. Son gelişmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan faizleri düşürme konusundaki kararlılıklarını tekrarladı. TCMB ise nakit avans ile ilgili son düzenlemelerin geri çekildiğini açıkladı.

Günün ilk saatlerinde 20,00 seviyesine doğru sıçrama yapan dolar/TL, devam eden işlemlerde 19,80 seviyesine geri döndü ve son saatte 19,83’ten işlem görmeye devam ediyor. Parite geçen haftaya göre %1,1 oranında yükseliş kaydetti ve haftalık bazda 19,60’dan başladı.

Euro/TL bugün 21,48’den işlem görürken, paritenin Mayıs ayı direncinde hareket ettiği görülüyor. Gram altın ise bugün 1.262 TL’den alıcı bulurken, ilk saatlerde kısa süreli sıçrama gördü ve 1.300 TL’ye kadar yükseldi. Ancak daha sonra geri çekilen gram altın son 2 haftadır devam eden ortalama 1.260 TL bandındaki yatay hareketine geri döndü.

Dolar 20 TL’yi aştı : Tüm zamanların en yükseği

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!