featured

Bitcoin SV (BSV) nedir? BSV coin nereden, nasıl alınıp satılır?

Bitcoin Cash çatallanmasıyla oluşan Bitcoin SV, dünyanın önde gelen madencilik şirketlerinden olan Coin Geek tarafından piyasaya sürülmüştür. Satoshi Vizyon’unu (SV) misyon edinen Bitcoin SV, adını da bu misyondan almıştır.

BITCOIN SV (BSV) NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bitcoin SV’nin ortaya çıkmasındaki amaç, Bitcoin Cash’in yerini almaktı. Bu nedenle Bitcoin ABC ile karşılıklı satış tehditleri yaparak savaşmışlardır. Bu durum madencilik için yüklü miktar harcamalarına neden olmuştur. Piyasasının da olumsuz etkilenmesinin ardından, Bitcoin SV savaştan çekilerek, kazanan tarafın piyasa kullanıcılarının karar vermesi gerektiğini belirterek savaşı bitirmiştir. Bitcoin SV piyasaya çıktıktan sonra kullanıcıların yoğun ilgisiyle karşılaşmış ve arzı kısa sürede bekleneni aşmıştır.

BITCOIN SV (BSV) MADENCİLİĞİ

Bitcoin SV, Bitcoin Cash’in blok zincir altyapısının bölünmesiyle meydana gelmiştir. Dolayısıyla Bitcoin SV madenciliği de blok zincir teknolojisiyle gerçekleştirilmektedir. Bitcoin SV madenciliği başta Coin Geek şirketi olmak üzere, Bitcoin ve diğer altcoinler gibi oldukça yoğun yapılmaktadır.

.

BITCOIN SV (BSV) COIN NERDEN ALINIP SATILIR?

Bitcoin SV(BSV) coine sahip olmak isteyen kullanıcılar öncelikle, alım satım yapabilecekleri kripto para piyasasına karar vermelidir. Kripto para alım satım platformları gerçek para birimleri karşılığında kripto para satan borsalardır. Kripto para borsası, kullanıcıların al-sat yapmasına aracılık eden platformlardır. Burada kullanıcılar yalnızca, alım satım platformunun desteklediği kripto paralarla işlem yaparak satış ya da alış emri verebilir. Örneğin bir kullanıcı, hesabında bulunan herhangi bir kripto para birimine alış emri verdiğinde, farklı bir kullanıcının satış emriyle eşleşirse bu işleme ‘kripto para alımı’ denir.

Kripto para alım-satım hizmeti sunan tüm borsalar üzerinden, kullanıcı üyeliği yaparak alışveriş yapılabilir. Yerli ya da yabancı borsaların hepsi de kripto para birimini uzun ya da kısa vadeli tutmanıza, alıp satmanıza izin verir. Herhangi bir borsada satılan bir kripto parayı almanız için öncelikle hesap oluşturmanız gerekir. Ardından bu kripto para borsasının talep ettiği evrakları ve kimlik bilgilerini doğruladıktan sonra bir finansman kaynağı ile seçilen kripto paranın alımı yapılabilir. Finansman kaynağı seçilen kripto para borsasına göre değişebilir. Yerli ve yabancı kripto para borsalarının anlaşmalı olduğu banka değişiklik gösterebilir. Alınan kripto para hisse senetleri gibi bir süre tutabilir, belli bir süre sonra satabilirsiniz. Eğer kripto parayı uzun vadede tutmak istiyorsanız, kayıt yaptığınız cüzdanınızda veya sıcak ya da soğuk cüzdanınızda tutabilirsiniz.

.

BITCOIN SV (BSV) COIN NASIL SAKLANIR?

BSV coin yerli ve yabancı birçok kripto para borsasında yer alır. Kullanıcılar dilerse bu dijital varlığı, hesap cüzdanlarında ya da birden fazla yöntemle saklayabilir. Bunlar sıcak ve soğuk cüzdanlar olarak ikiye ayrılır. Dileyen kullanıcılar BSV coin kripto para birimini, masaüstü ya da mobil cihazlar dışında donanım cüzdanlarında tutabilir.

ÖNEMLİ UYARI: Bu yazıda kripto para ekosisteminde yer alan Bitcoin SV(BSV) coin kripto para birimine  ilişkin bilgiler verilmiştir. Yatırım tavsiyesi değildir.

Bitcoin SV (BSV) nedir? BSV coin nereden, nasıl alınıp satılır?

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!