featured

Bitcoin Cash (BCH) nedir? BCH coin nasıl alınır ve satılır?

Bitcoin’in ortaya çıkmasının yaklaşık 9 yıl sonrasında, blok zinciri üzerinde ayrılarak Bitcoin Cash meydana gelmiştir. 2017 yılında meydana gelen Bitcoin Cash’in kripto para birimi ise BCH coin’dir.

BCH coin, kripto para ekosisteminde yaygın olarak kullanılan kripto varlıklardan biridir.

BITCOIN CASH NEDİR? İŞTE BCH’NİN AMACI

Bitcoin Cash’in ortaya çıkmasında, Bitcoin sisteminde yer alan blok kayıt işlemlerinin limitlerinin kısıtlanmasıyla birlikte, yapılan işlemlerin hızının düşmesi neden olmuştur. Bitcoin Cash bu yavaşlamanın önüne geçmek ve para transfer işlemlerinde yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için üretilmiştir.

Sık sık gündeme gelen bu sıkıntıları aşmak için Bitcoin geliştiricileri bir takım çalışmalar yapmışlardır. Geliştiriciler söz konusu blok zincirdeki sistemi değiştirmek yerine, Bitcoin blok zincirinde yer alan yeni bir kripto para birimi üretmeyi tercih etmiştir.

Bitcoin Cash ilk kez piyasaya sürüldüğünde ise, tüm Bitcoin kullanıcılarının hesap cüzdanlarına, mevcut Bitcoin miktarları kadar BCH coin tanımlanmıştır.

Bitcoin Cash ile geliştiriciler, mevcut blokların 1MB olan boyutlarını 8 MB’ye çıkarmayı hedeflemiştir. Bu şekilde kullanıcı sayısı artan Bitcoin’de daha hızlı işlem sağlanmıştır.

.

BITCOIN CASH’İN (BCH) FAYDALARI


Bitcoin Cash (BCH), ağda işlem gören blokların kapasitesini 8MB’ye çıkaran, Bitcoin sisteminden ayrışarak hızlı bir doğrulama ya da onay platformu kurmuştur. Bitcoin Cash’ın (BCH) hızlı onay sistemi için önemli hamlelerinden birisi de SegWit protokolünü çıkarmak olmuştur. Böylece blok kapasitesini de artırmıştır.

SEGWIT NEDİR?

SegWit, ilk olarak Bitcoin Core ekibi tarafından sunulmuş ve Bitcoin topluluğunun onayıyla sisteme dahil edilmiştir.

SegWit, Bitcoin transferlerinde gönderilen verinin özel karakterlerle şifrelendikten sonra, imza oluşturularak işlem verisinin dışına alınması işlevinin görmektedir. Bu durumda SegWit, çok düşük boyutlu verilerin de transfer edilmesine imkan verir. Bu durum sayesinde ise bloğa daha fazla işlem dahil edilir. SegWit hakkında detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

BITCOIN CASH (BCH) MADENCİLİĞİ YAPILIR MI?

Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin blok zincirinde yer aldığı için madencilik oldukça önemli bir faktördür. Bu sayede sistemin güvenliği ve sürekliliği sağlanır.

Bitcoin Cash (BCH) madenciliğine yeni başlayan kullanıcıların öncelikle cüzdanlarında bir miktar Bitcoin Cash (BCH) bulundurması zorunludur. Çünkü ödül kazanan madenciler, kazandıkları Bitcoin Cash (BCH) ödüllerini bu cüzdanlarda tutabilir. Ayrıca Bitcoin Cash (BCH) madenciliğinden de önemli bir gelir elde edebilmek için, özellikle kripto para madenciliği için üretilmiş ASIC cihazlara ihtiyaç vardır.

Bitcoin Cash (BCH) madenciliğinde, madenciler tarafından meydana getirilen her blok için bir Bitcoin Cash (BCH) ödülü verilir. Öte yandan madenciler, Bitcoin Cash (BCH) bloklarının boyutlarının 8 MB olduğunu unutmamalıdır. Çünkü boyutu büyük olan bloklar, daha fazla enerji ve işlem gücüne ihtiyaç duyar.

Madenciler Bitcoin Cash (BCH) madenciliğini iki şekilde yapabilirler. Dileyen madenci havuza dahil olarak işlem yapabilirken, dileyen de bireysel olarak gerçekleştirebilir. Bireysel olarak Bitcoin Cash (BCH) madenciliği yapmak isteyen madencilerin, eğer ellerinde yüksek işletim sistemi hizmeti sunan cihaz ya da yüksek enerji yoksa, havuza dahil olmaları onlar için daha karlıdır.

ASIC MADENCİLİĞİ NEDİR?

Uygulamaya Özel Entegre Devreler (ASIC), Litecoin ve Bitcoin gibi, İş Kanıtı (Proof of Worf) madenciliği alt yapısını kullanan kripto para birimlerinde kullanılır. Bunun sebebi ise, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin yüksek hesaplama gücüne ihtiyaç duymasıdır.

.

BITCOIN CASH (BCH) COIN İLE BITCOIN (BTC) ARASINDAKİ FARKLAR

  • İlk kripto para birimi olan Bitcoin’in blok zinciri üzerinde meydana gelen ayrılma işlemi ile Bitcoin Cash (BCH) oluşturulmuştur. Bitcoin Cash (BCH), tıpkı Bitcoin gibi güncelliğini koruyan bir kripto para varlığıdır.
  • Bitcoin Cash’in (BCH) blok limiti 8MB boyundayken, Bitcoin’in blok limiti 1MB’dir.
  • Bitcoin Cash (BCH) sisteminden SegWite protokolünü çıkarmış, Bitcoin ise bu protokolü kullanmaya devam etmektedir.
  • Bitcoin Cash (BCH) sistemi, Bitcoin’e kıyasla daha ucuz ve hızlı işlem sağlar.

BITCOIN CASH (BCH) COIN ALIP SATMA İŞLEMİ

Kripto para ekosisteminde yer alan hemen hemen her borsada Bitcoin Cash (BCH) bulunur. Kripto para piyasasında bulunan yüzlerce yerli ve yabancı borsalarda Bitcoin Cash (BCH) alınabilir. Bu borsaların birçoğu Türkçe destekli olduğu için alım satım durumlarında sıkıntı yaşanmaz. Bitcoin Cash (BCH) satın almak için, üye olduğunuz kripto para borsasına Türk Lirası transfer ederek alım yapabilirsiniz.

Bitcoin Cash (BCH) satın alabilmek için, öncelikle Bitcoin Cash (BCH) destekli, güvenli bir kripto para borsasından, kimlik doğrulama işlemi ile üye olmak gerekir. Kullanıcı bilgileri, mail ve telefon gibi birtakım güvenlik teyitleri sağlandıktan sonra, hesap cüzdanına anlaşmalı bankalardan bir miktar Türk Lirası gönderilmelidir.

.

Bitcoin Cash (BCH) alınacak finansmanı sağladıktan sonra, spot ürünlerden Bitcoin Cash (BCH) aratılarak satın alma işlemleri gerçekleştirilebilir. Bitcoin Cash (BCH) satın alma ve satma işlemi aynı yöntemle gerçekleşmektedir. Kullanıcıların bu işlem için güvenli bir kripto para borsasından işlem yapması oldukça önemlidir.

BITCOIN CASH (BCH) COIN NASIL SAKLANIR?

Bitcoin Cash (BCH) yerli ve yabancı birçok kripto para borsasında yer alır. Kullanıcılar dilerse bu dijital varlığı, hesap cüzdanlarında ya da birden fazla yöntemle saklayabilir. Bunlar sıcak ve soğuk cüzdanlar olarak ikiye ayrılır. Dileyen kullanıcılar Bitcoin Cash (BCH) kripto para birimini, masaüstü ya da mobil cihazlar dışında donanım cüzdanlarında tutabilir.

ÖNEMLİ UYARI: Bu yazıda kripto para piyasasında yer alan Bitcoin Cash (BCH) kripto para birimine ilişkin bilgiler verilmiştir. Yatırım tavsiyesi değildir.

Bitcoin Cash (BCH) nedir? BCH coin nasıl alınır ve satılır?

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!