featured
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. JPMorgan’dan Türkiye değerlendirmesi

JPMorgan’dan Türkiye değerlendirmesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

JPMorgan Yönetici Direktörü Gökhan Özkan, Türkiye’nin birleşme ve satın alma (M&A) aktivitelerinde son dönemde artan Ortadoğu ilgisini vurgularken, Batı’dan henüz stratejik bir ilgi görmediklerini belirtti. Özkan, enflasyonun kontrol altına alınmasının ardından Türkiye’ye dair çok daha iyimser bir tablo çizebileceklerini ifade etti.

Türkiye’nin Sabit Getirili Menkul Kıymetlere Artan İlgi

Londra’da düzenlenen Invest in Türkiye forumunda konuşan Özkan, Türkiye’ye yönelik son dönemde sabit getirili menkul kıymetlerde bir artış gözlemlendiğini ve para akışının hızlandığını söyledi. Ancak, mevduat faizlerinin getiri fırsatları sunmasına rağmen, bu durumun sermaye piyasaları ve birleşme satın alma aktivitelerini olumsuz etkilediğini kaydetti.

Ortadoğu’nun Türkiye’ye Olan İlgi Artışı

Özkan, Türkiye’deki birleşme ve satın alma aktivitelerine baktığında, 2004-2014 yılları arasında Türkiye’nin ağırlıklı olarak Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’dan ilgi gördüğünü, son on yılda ise volatiliteye bağlı olarak Ortadoğu’dan daha fazla ilgi çektiğini belirtti. Özkan, Türkiye’nin birleşme satın alma aktivitelerinde yeterli doygunluğa ulaşmadığını ve bunun hisse senedi ve sabit getirili menkul kıymetler piyasasında da yansımalar yarattığını ifade etti.

Batı’dan Stratejik İlgi Henüz Yok

JPMorgan’ın aracılık ettiği Rabobank Grubu’nun Türkiye’deki iştirakinin satışında, yerel oyuncular, finansal teknoloji (fintek) şirketleri, holdingler ve birkaç Ortadoğulu veya Asyalı şirketin ilgi gösterdiğini belirten Özkan, Batı’dan henüz stratejik bir ilgi görmediklerini vurguladı. Özkan, Ortadoğu’nun Türkiye için kilit pazar olmaya devam edeceğini ve Batı piyasalarının ilgi gösterebilmesi için ortodoks ekonomik politikalara dönüş ve dezenflasyon sürecinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Gelecek Beklentileri ve Enflasyonun Rolü

Özkan, enflasyonun kontrol altına alınması durumunda Türkiye’ye dair 2025-2026 yıllarında çok daha iyimser bir tablo ortaya çıkabileceğini belirtti. Bu süreç tamamlandığında Batı piyasalarının Türkiye’ye olan ilgisinin artabileceğini ifade eden Özkan, şu anda Ortadoğu’nun Türkiye pazarındaki önemine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!