featured
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Citi Bank, Türk lirasını değerlendirdi

Citi Bank, Türk lirasını değerlendirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Citi Bank, Türk lirası (TL) pozisyonlarında bir daralma kararı alarak, model portföyündeki TL ağırlığını yüzde 2’den yüzde 1’e çekmeye karar verdi. Bankanın yayımladığı notta, bu değişikliğin temelinde, TL pozisyonlarının büyük bir kısmından kâr edilmesinin bulunduğu ifade ediliyor. Citi, aynı zamanda Türk lirası üzerinde yapılan kısa pozisyon işlemlerinde de kâr elde edildiğini belirtti.

Kâr Alma Kararı ve Dolar/TL Kısa Pozisyonu

Citi, TL pozisyonlarının yarısından fazlasını kapatarak, bu işlemde yaklaşık yüzde 8,35’lik bir getiri sağladığını duyurdu. Banka, 1 Temmuz’da açılan dolar/TL kısa pozisyonunda spot referans seviyesinin 32,7 olduğunu hatırlatırken, bu işlemin olumlu sonuçlandığını belirtti. Citi, Türk lirası pozisyonlarının model portföyünde daha önce yüzde 2 olan ağırlığını yüzde 1’e indirecek ve bu karar, banka tarafından kâr alma stratejisinin bir parçası olarak alındı.

Küresel Gelişen Piyasalar Stratejisi

Banka, Türk lirası üzerinde ağırlık üstü pozisyon tavsiyesinin gelişen piyasa para birimlerine yönelik küresel stratejisinin bir parçası olduğuna dikkat çekti. Yani Citi, Türk lirası için hâlâ pozitif bir görünüm taşıyor, ancak bunun yanı sıra TL’nin model portföyündeki oranını sınırlamaya gitmiş durumda.

Türkiye Ekonomisinin Görünümü ve İleriye Dönük Beklentiler

Citi, Türkiye’deki ekonomi politikalarının hâlâ doğru yönde olduğuna inandığını belirtirken, gelecekteki adımlar konusunda dikkatli bir yaklaşım sergiledi. Özellikle, Aralık ayında ekonomi politikalarında yapılabilecek gevşeme adımlarının, yabancı yatırımcıların pozisyonlarını yeniden şekillendirmesi olasılığı üzerinde duruluyor.

Banka, Türkiye’nin cari açığındaki dengelemenin sürdüğünü ancak bu süreçte hala yapılması gereken adımlar bulunduğuna işaret etti. Citi, maliye politikasının daha net bir konsolidasyon patikasına göre yeniden ayarlanması gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda, 2025 yılı için ekonomi politikalarında yapılması gereken çalışmaların olduğu ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!