featured

Benzin ve motorinde tek fiyat dönemi başlıyor : Akaryakıt fiyatlarında yeni uygulama

EPDK’nın yeni kararıyla birlikte, akaryakıt istasyonlarında aynı tür akaryakıtlar için artık fiyat farkı uygulanmayacak.

Bu değişiklik, “8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı”nın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla resmileşti.

Karara göre, farklılaştırılmış akaryakıtlar için önceden uygulanan fiyat farkı kaldırıldı. Özellikle, “Farklılaştırılmış Akaryakıt Bilgi Formu”ndaki “DKA (Diğer Kodlu Akaryakıt) olarak kullanılacak mı?” ve “Farklılaştırılmış Ürün Bilgilendirme Metni”ndeki “Fiyat farkı uygulanan akaryakıt, sadece tüketicinin talebi doğrultusunda ikmal edilebilir.” gibi maddeler yürürlükten kaldırıldı.

EPDK’den yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği, ancak aynı tür akaryakıtlarda artık birden fazla fiyat olmayacağı belirtildi. Bu değişikliğin, tüketici nezdindeki belirsizlikleri gidermek ve bayilerin operasyonlarını kolaylaştırmak amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Kararın 15 Mayıs’ta yürürlüğe gireceği belirtilirken, EPDK’nın petrol piyasası mevzuatına göre, dağıtıcı lisansı sahiplerinin belirli oranlarda akaryakıtlara katkı maddesi ekleyebileceği ancak bu durumda bile EPDK’ye bilgilendirme ve izin alma yükümlülüğünün devam ettiği bildirildi.

Benzin ve motorinde tek fiyat dönemi başlıyor : Akaryakıt fiyatlarında yeni uygulama
Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!