featured

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına yapılacak düzenlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, “Umarım emeklilerimizi daha da mutlu edecek yeni adımlarla, tüm vatandaşlarımızı bu refaha ortak ederiz” dedi. Işıkhan, 5 bin lira ikramiye ödemelerini hatırlatarak, “Artık emeklilerimizin sadece vakit geçirmekle kalmayacakları, aktif bir toplumsal rol üstlenecekleri bir düzen oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) işbirliğinde AYBÜ Milli İrade Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Çalışma Hayatı Sempozyumu”na katıldı.

Bakan Işıkhan, emekli, kamu görevlisi ve işçi kesimlerinin hiçbirini enflasyonun etkileri altında bırakmayacaklarını vurguladı. Işıkhan, “2002-2023 yılları arasında aylıklara yapılan seyyanen veya oransal artışlar ve bayram ikramiyeleriyle birlikte, en düşük emekli aylığına sahip işçi emeklilerinin yüzde 96, tarım işçisi emeklilerin yüzde 130, esnaf Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 234, tarım Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 655 ve emekli sandığı memurlarının yüzde 72 oranında reel artış elde ettiğini belirtti.

Işıkhan, salgın ve sonrasındaki depremin olumsuz etkilerini hafifletmek için çeşitli destekler ve teşviklerle çalışma hayatını sürdürülebilir kılmak için tedbirler aldıklarını hatırlattı. Ayrıca, asgari ücreti temmuz ayından itibaren artışla birlikte yüzde 107 arttırdıklarını ve en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkardıklarını açıkladı. Ayrıca, 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin başarıyla yürütüldüğünü ve diğer paydaşlarla yeni protokollerin imzalandığını ifade etti.

Bakan Işıkhan, çalışmayan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödeneceğini belirterek, “Umarım emeklilerimizi daha da mutlu edecek yeni adımlarla, tüm vatandaşlarımızı bu refaha ortak ederiz” dedi.

Ayrıca, Bakanlık olarak emeklilerin ücret artışlarına ek olarak sosyal boyutlarını güçlendirmeyi düşündüklerini ve bu yönde çalışmaların gelecekte yapılacağını açıkladı. Bu sosyal düzenlemelerin sağlık, kültür, sanat, eğitim, ulaşım ve toplumsal yaşama katılım gibi birçok farklı alanı içereceğini vurguladı. Ayrıca, emeklilerin aktif toplumsal roller üstlenecekleri bir düzenin oluşturulması gerektiğini belirtti.

Bakan Işıkhan, “EYT düzenlemesi kapsamında aylık bağlanmasını bekleyen kaç kişi var?” şeklindeki bir soruya, normal dönemde yılda 440 bin aylık bağlandığını, EYT sürecinde bu rakamın aylık olarak gerçekleştirildiğini ve SGK personelinin gece gündüz çalışarak emeklilik işlemlerini aksatmamak için çaba harcadığını söyledi.

Asgari ücretin Bakanlık için temel bir konu olduğunu vurgulayan Işıkhan, “Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komitesini toplayacağız. Orada da enflasyona karşı dirençli bir karar almaya yönelik tercihimiz olacak. Asgari ücretle çalışanların oranını yanlışlıkla yüksek tahmin ediyorlar. SSK (4a) statüsünde 16,4 milyon çalışan bulunurken, bunun 6,6 milyonu asgari ücretle çalışanlardır. Yani asgari ücretle çalışanların oranı yüzde 40’tır” açıklamasında bulundu.

Bakan Işıkhan’dan emekli maaşı açıklaması

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Finansopia ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!